Кулеба застерігає ПАРЄ від скасування санкцій проти Росії

 

На весняній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, що розпочинається у понеділок, 8 квітня, у Страсбурзі, проросійське лобі продовжить спроби скасувати санкції проти делегації РФ всупереч принципам організації.

Про це написав у Twitter постійний представник України у Раді Європи Дмитро Кулеба напередодні проведення форуму.

“З понеділка стежте за ПАРЄ. Буде чергова битва. У попередніх ми перемогли. Але цього разу дуже впливові сили на чолі з @TJagland і однією дуже сильною країною (усіх назву у разі їх перемоги) будуть особливо сильно переконувати Асамблею зробити собі “хімічну кастрацію” в інтересах РФ”, — заявив постпред України при Раді Європи.

Нагадаємо, впливовим прибічником скасування санкцій проти російської делегації у ПАРЄ є генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд.

У своєму звіті про діяльність, оприлюдненому минулого тижня, генсек РЄ пропонує черговий сценарій з повернення Росії до ПАРЄ, яка вже декілька років не заявляє свою делегацію до Асамблеї та не платить внески до бюджету РЄ через санкції, введені після початку військової агресії проти України та порушення Москвою статуту і принципів Ради Європи і міжнародного права загалом.

Також, як відомо, серед делегатів ПАРЄ діє потужне проросійське лобі, де особливу активність виявляють депутати від Німеччини.

Наприкінці травня Комітет міністрів Ради Європи розгляне питання про можливе позбавлення Росії репрезентативних прав в організації через несплату впродовж двох років членських внесків.

Читайте також:
ПАРЄ ухвалила резолюцію по Азову, згадавши про моряків “відповідно до Женевської конвенції”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна