УПЦ МП просить патріарха Варфоломія відкликати томос

 

Священний Синод так званої УПЦ МП на засіданні у середу, 3 квітня, ухвалив рішення просити відкликання томосу про надання автокефалії Православній церкві України.

Відповідна заява опублікована на сайті УПЦ МП.

“Слід констатувати, що дії Константинопольського Патріархату в Україні завдали великої шкоди українському православ’ю, а також стали загрозою для всеправославної єдності. Вважаємо, що Константинопольський патріархат і особисто патріарх Варфоломій має визнати свою помилку і працювати над її виправленням”, — йдеться у заяві.

В УПЦ МП вважають, що “способом виправлення цієї помилки могло би бути відкликання томосу, заклик до розкольників про покаяння в гріху розколу та скликання Всеправославного зібрання задля соборного вирішення українського церковного питання”.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року українські церкви об’єдналися у єдину Православну церкву України, її очолив митрополит Епіфаній. Представники РПЦ (УПЦ МП) переважно відмовилися визнати її, але окремі парафії переходять до ПЦУ.

5 січня 2019 року у Стамбулі було підписано томос про автокефалію української церкви,  6 січня патріарх Варфоломій передав його Епіфанію.

Читайте також:
Митрополит Епіфаній провів зустріч із послом США Марі Йованович

Митрополит Епіфаній попросив вірян не реагувати на заклики до розпалювання ворожнечі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна