У ДемАльянсі розповіли, кого та за яких умов підтримають у другому турі виборів

 

У політичній партії “Демократичний Альянс” зробили заяву та розповіли, кого підтримають у другому турі президентських виборів.

Відповідну заяву “Демальянс” оприлюднив у четвер, 4 квітня.

Головним критерієм для визначення, зазначають політики, стане спроможність кандидата забезпечити суверенітет країни, найбільшими загрозами для якого стали війна з Росією, корупція та олігархат.

Петро Порошенко стане вибором ДемАльянсу у другому турі якщо “Відрубає собі руки” – очиститься від скомпрометованих кадрів: генерального прокурора, всіх причетних до насильства над активістами, зокрема, до вбивства Катерини Гандзюк, всіх бенефіціарів корупційних схем в Укроборонпромі, енергетиці, російських агентів впливу на чолі з Медведчуком та відвертого криміналітету”, – йдеться у заяві “ДемАльянсу”.

Крім того, Порошенко за кілька тижнів до виборів має “припинити гальмування антикорупційних реформ”, гарантувати політичну незалежність НАБУ, НАЗК, САП та інших антикорупційних органів, надати гарантії перезапуску реформи Верховного та Конституційного судів.

А іще – подати до ВРУ законопроект про відповідальність за незаконне збагачення у вигляді, який “відповідатиме світовим стандартам” та забезпечити ухвалення нового виборчого кодексу та скасування депутатської недоторканності.

Названі також і вимоги щодо кандидата Володимира Зеленського.

Зокрема, він має взяти на себе “зобов’язання протистояти російській агресії”, вести Україну до членства в ЄС та НАТО. А ще – зобов’язання “позбавити ключового впливу на політичні і економічні процеси в країні олігархів”.

“Найкращим свідченням такої готовності буде представлення команди, яка буде втілювати ці завдання. Цінності і професійний шлях цих людей дозволять зрозуміти, що буде зі сферою безпеки, зовнішньою політикою, впливом олігархів на економіку. Безпекові питання та чіткий план деолігархізації України – наші головні очікування від кандидата Володимира Зеленського”, – йдеться у заяві.

Партійці також закликають обох кандидатів не вдаватися до підкупу виборців, порушень виборчого законодавства, а владу – від застосування адміністративного ресурсу та спроб фальсифікації у другому турі.

Також політики заявили, що починають підготовку до парламентських виборів, “аби вже в жовтні отримати владні інструменти для побудови країни заможних і освічених громадян”.

Як інформувала “Новинарня“, УНА-УНСО підтримала Петра Порошенка.

Читайте також:
Другий тур: Гриценко не підтримає ні Порошенка, ні Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна