На Одещині відбулися контрольні пуски ракетних комплексів «Вільха»

 

Петро Порошенко прийняв доповідь Секретаря Ради Національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова щодо випробування нових українських ракет, зокрема контрольні пуски ракетних комплексів «Вільха М», які відбулися на півдні Одеської області.

Як інформує “Новинарня“, про це в четвер, 4 квітня, інформує Міноборони.

«Хочу привітати з успішними випробуваннями, як були проведені сьогодні. Це завершальний етап створення комплексу «Вільха М», систем залпового вогню з підвищеною точністю, з підвищеним радіусом дії, яких дуже чекають сьогодні у військах», – сказав Петро Порошенко.

За словами Глави держави, це є виконання його пропозицій, внесених на Раду національної безпеки і оборони України щодо створення ракетного щита відповідно до нових можливостей, після виходу РФ з договору про ракети середньої та малої дальності.

Секретар РНБОУ повідомив, що контрольні пуски відбулися успішно. Ракетний комплекс «Вільха М» прийнято на озброєння Збройних Сил України та розпочато серійне виробництво зазначених ракет, які здатні точно знищувати ворога на відстані 130 км.

Як інформувала “Новинарня“, Міноборони отримало на зброю ще 4 млрд. грн., “Вільха” пішла в серію, – Полторак.

Читайте також:
“Верба”, “Вільха”, “Богдана”: на параді Незалежності вперше покажуть новітню українську зброю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна