Німців позбавлятимуть громадянства за участь у війні на Донбасі на боці бойовиків

 

Жителів ФРН із подвійним громадянством можуть позбавляти німецького паспорта за участь терористичних угрупованнях за кордоном, до числа яких можуть бути зараховані й проросійські бойовики на окупованих територіях України.

Про це повідомляє DW.

“Уряд Федеративної Республіки Німеччина в середу схвалив пропозицію міністра внутрішніх справ забирати німецькі паспорти в німців із подвійним громадянством за доведену участь в бойових діях за кордоном в складі терористичних формувань. Такі заходи можуть бути застосовані як проти осіб, що воювали в складі ІДІЛ, так і проти тих, хто перебував у рядах проросійських бойовиків на Донбасі”, — йдеться в повідомленні.

Насамперед ця ініціатива німецького МВС спрямована на те, щоби не допустити участі жителів ФРН з подвійним громадянством в боях на боці ісламістів на території Сирії.

Проте не виключається і можливість позбавляти німецьких паспортів осіб, чию участь в бойових діях на боці терористичних формувань на сході України буде доведено в суді.

Читайте також:
Мюнхенська конференція з безпеки розпочалася різкою критикою Росії

#KyjiwKeinKiew. Найвідоміший німецький словник змінив правопис назви столиці України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна