Дебати на “Олімпійському” відбудуться за кошти платників податків, – “Опора”

 

У разі проведення дебатів на НСК “Олімпійський” стадіон доведеться оплатити із коштів платників податків.

Про це в четвер, 4 квітня, написала координатор громадянської мережі “Опора” Ольга Айвазовська у Facebook.

Згідно із законодавством, кандидатам у президенти України шоумену Володимиру Зеленському та чинному главі держави Петру Порошенку доведеться або брати участь у двох дебатах – офіційно організованих “Національною суспільною телерадіокомпанією” (НСТУ), і в дебатах на стадіоні, або ж доведеться сплатити з бюджетних коштів оренду НСК “Олімпійський”, де НСТУ організовує офіційні дебати.

“Усім зрозуміло, що більш комфортним майданчиком для Володимира Зеленського буде формат феєричного шоу, проте для Петра Порошенка зручнішим є традиційний майданчик. Вони борються за свій інтерес і результат дебатів, а я б запропонувала все ж подумати про умови і закон, утримуючись від образ та позицій прибічників кожного з них”, – написала Айвазовська.

За її словами, закон надає право кандидатам проводити агітаційні заходи, серед яких і дебати, виключно за рахунок виборчого фонду.

“Усі мають право ходити на ефіри, дебатувати, сперечатися і доводити свою позицію, але якщо йдеться про формат стадіону, то витрати на нього мають бути покриті офіційно самими ж кандидатами у рівній пропорції”, – зазначила вона.

Водночас Айвазовська каже, що закон зобов’язує Суспільного мовника організувати 19 квітня дебати на кошти платників податків, але ці дебати безоплатно можуть транслювати інші телеканали.

“Формат дебатів на Суспільному визначатимуть не кандидати, а мовник, ведучі, які мають бути рівновіддаленими від усіх, професійними. Правила встановлює незалежна медіаструктура, а не штаби кандидатів та креативні технологи. Я б також дуже рекомендувала ведучим утримуватися від жодних політичних заяв”, – написала координатор громадянської мережі “Опора”.

За її словами, кандидатам в президенти України доведеться йти і на офіційні дебати, і на стадіон.

“Або ж бюджетними коштами потрібно оплатити “Олімпійський”, де Суспільне організовуватиме змістовну частину (дебатів – “Н”)”, – написала Айвазовська.

Як інформувала “Новинарня“,  Зеленський вимагає вибачень від Порошенка.

Читайте також:
“Думай… те”. Зеленський покликав Порошенка дебатувати на стадіоні “Олімпійський”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна