Білорусь депортувала екс-бойовика “ДНР”, що вказав у резюме службу в батальйоні “Восток”

 

Українські прикордонники затримали біля кордону з Білоруссю чоловіка, який може бути причетним до батальйону бойовиків “Восток”.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

Затриманий розповів прикордонникам, що його депортували з Білорусі через несплату адміністративного штрафу. Однак перевірка показала, що причина депортації в іншому. Чоловік намагався влаштуватись в сусідній країні на роботу і вказав в резюме службу в батальйоні “Восток”.

Відповідно до баз даних сайту “Миротворець”, чоловік був заступником командира НЗФ “Восток”, очолюваним сумнозвісним Олександром Ходаковським, та співробітником так званого “МГБ ДНР” з питань розробки стратегії та тактики ведення бойових дій, формування ідеологічної концепції “ДНР”, забезпечення політичної та юридичної безпеки учасників переговорного процесу.

Однак згодом він втік з окупованої частини Донбасу через Росію до Білорусі, де і дав оголошення про пошук роботи в Інтернеті. Правоохоронці сусідньої держави вислали його за межі своєї країни та заборонили в’їзд на 10 років.

Крім того, з’ясувалось, що, навчаючись в Україні, затриманий мав можливість отримати хорошу освіту за кордоном, а також захистив там дисертацію та отримав ступінь доктора політичних наук. Тривалий час працював за фахом. До Донецька подався у 2014 році.

За цим фактом Держприкордонслужбою направлено інформування до відповідного правоохоронного органу, про наявність в діях особи ознак кримінального правопорушення.

Читайте також:
Сепаратистка із терористичного угрупування “Восток” отримала 10 років позбавлення волі

На Донеччині затримали ґвалтівника – бойовика “ДНР”, який охороняв збитий “Боїнг” MH17. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна