Росія пригрозила “вжити заходів” при появі кораблів НАТО в акваторії Чорного моря

 

Росія вживатиме необхідних заходів у разі появи кораблів НАТО біля її берегів і в акваторії Чорного моря, у відповідь на плани альянсу забезпечувати безпечний прохід суден України через Керченську протоку, а також розширити масштаби повітряної розвідки в регіоні Чорного моря.

Про це заявив голова комітету Держдуми з оборони, колишній командувач ВДВ Володимир Шаманов, повідомляє УНН з посиланням на “Дума ТВ”.

“Ми уважно будемо відслідковувати ситуацію щодо кількості і класу кораблів, які виявлять бажання похизуватися біля російських берегів в акваторії Чорного моря, і будемо вживати відповідні заходи як на акваторії моря, так і на сухопутних кордонів”, — сказав Шаманов.

Як повідомляла “Новинарня“, про наміри альянсу були озвучені у вівторок, 2 квітня, на брифінгу для іноземних журналістів у Вашингтоні постійним представником США при НАТО Кей Бейлі Хатчінсон. Вона підтвердила, що глави зовнішньополітичних відомств НАТО, планують схвалити плани по забезпеченню безпечного проходу суден України через Керченську протоку, а також розширення масштабів повітряної розвідки в регіоні Чорного моря на нараді у Вашингтоні.

Нагадаємо, у НАТО обіцяють нарощувати військову присутність у Чорному морі.

Читайте також:
НАТО утримається від коментарів щодо українських виборів, – Столтенберг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна