На Тернопільщині ліквідували конвертцентр з обігом понад 100 мільйонів гривень

 

Прокуратура Тернопільської області спільно з податковою поліцією ГУ ДФС у Тернопільській області виявила групу осіб які організували конвертаційний центр з обігом понад 100 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільщини.

Згідно з повідомленням, правопорушники використовували підконтрольні підприємства, на рахунки яких замовники конвертації перераховували кошти за нібито придбані товари. Надалі вказані кошти знімалися готівкою та поверталися клієнтам за винятком відсотків, які зловмисники забирали собі як винагороду.

Таким чином було проконвертовано понад 100 мільйонів гривень та незаконно сформовано для клієнтів центру податковий кредит у сумі близько 17 мільйонів гривень.

Під час обшуків в учасників конвертаційного центру виявлено та вилучено грошові кошти у сумі понад 190 тисяч гривень, печатки різних підприємств, електронні носії інформації, первинні фінансово-господарські документи.

У прес-службі зазначили, що задля забезпечення відшкодування завданих державі збитків накладено арешт на банківські рахунки суб’єктів господарювання, підконтрольних організаторам протиправної схеми.

Зараз триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.2 ст.205, ч.3 ст.212 КК України (фіктивне підприємництво, ухилення від сплати податків).

Зловмисникам загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Читайте також:
На Тернопільщині здійснюють “найновітнішу аферу” із ремонтом дороги, — радник міністра МВС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна