На Тернопільщині здійснюють “найновітнішу аферу” із ремонтом дороги, — радник міністра МВС

 

Управління капітального будівництва (УКБ) Тернопільської ОДА розподілило замовлення ремонту доріг в обхід тендерних закупівель.
Упродовж 4-10 жовтня начальник УКБ Віктор Кузяк підписав 30 договорів на ремонт ділянок дороги Вербівці–Ласківці в Теребовлянському районі протяжністю по 40 метрів із фірмою, яка спільно з УКБ фігурує в кримінальній справі, повідомляє “Terminovo”.

Кожен договір підписаний на суму 124 900 гривень – це дало змогу уникнути процедури відкритих торгів. “Переможцем” домовленостей стала компанія ТОВ “Глобал Білд Інжиніринг”.

Відтак 1200 м дороги відремонтують через 30 договорів аж за 3,75 млн. гривень.

Радник міністра МВС Михайло Апостол на своїй сторінці у Facebook оприлюднив фотографії якості ремонту, який зараз здійснюють на цій дорозі.

Апостол назвав поділ дороги на 30 ділянок “найновітнішою аферою, як вкрасти кошти і не проводити тендер”.

“На Тернопільщині проживає моя сім’я. Першу дорогу ми зробили своїм коштом, із людьми, які живуть на цій вулиці, бо неможливо було проїхати через постійний стовп пилюки, зумовлений рухом великовантажної техніки. Дорога витримала весну, літо і осінь, без жодного дефекту. На іншому фото – дорога, яку зараз “ремонтують” за гроші платників податків, розпорядником яких є облдержадміністрація. Вона дорожча у рази!

Вартість 40 метрів складає 125 тисяч гривень!”

– пише радник міністра МВС.

У Тернопільському осередку ВО “Автомайдан” повідомили, що, крім власне самого ремонту, у договорі передбачено виділення 3000 грн. на утримання служби замовника.

Очевидну домовленість між керівництвом УКБ та ТОВ “Глобал Білд Інжиніринг” фіксують кримінальною справою.

Проте нещодавно Тернопільська ОДА повідомила Тернопільську обласну раду, що не вбачає в діях начальника УКБ Віктора Кузяка достатніх підстав для звільнення, інформує “Terminovo“.

До слова, Міністерство інфраструктури України підсумувало використання грошей Дорожнього фонду на місцеві дороги, станом на кінець вересня 2018 року.

За даними міністерства, Тернопільщина перебуває на передостанньому місці за використанням державної субвенції, спрямованої на ремонт доріг місцевого значення. За підсумками третього кварталу 2018-го року в Тернопільській області використано 33%. Менше лише в Луганській – 32%.

Читайте також:
Карти, гроші, два затримання: скандально відомого лікаря Токарєва
схопили на хабарі

СБУ викрила розкрадання коштів у Службі автодоріг.
Обшукали фірми нардепа Шевченка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна