Кремль відповів Зеленському щодо Криму та Донбасу

 

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що РФ не займається окупацією українських території і готова “роз’яснити” це будь-якому громадянину України.

Як повідомляє “Новинарня“, так Пєсков відповів на прохання журналістів прокоментувати слова кандидата в президенти України Володимира Зеленського про намір зажадати від Росії повернення територій і виплати компенсацій, передає ТАСС.

«Ми готові роз’яснити будь-якому громадянину України, що Росія не окуповує ніякі українські території, взагалі про це не може йти мова», – сказав Пєсков.

Він також заявив, що підконтрольні угрупованням «ДНР» і «ЛНР» райони «відштовхнуті самою Україною і те, що там відбувається, є наслідком тієї політики, яку проводить керівництво України».

Згадку ж Криму в цьому контексті спікер Кремля назвав неприпустимою, оскільки «ця тема закрита раз і назавжди», і не підлягає обговоренню.

«Тим більше, що слово окупація або анексія абсолютно не застосовні ні де-факто, ні де-юре до Криму. Все, що відбулося в Криму, було зроблено в суворій відповідності до законодавства України і на основі міжнародного права », – стверджує Пєсков.

Нагадаємо, що увечері 31 березня Володимир Зеленський заявив, що, в разі гіпотетичної зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, він має намір говорити як про повернення Росією територій, так і про виплату Москвою грошових компенсацій.

Як інформувала “Новинарня“, Зеленський пообіцяв прийти на дебати перед другим туром.

Читайте також:
У ЦВК підтвердили проведення другого туру президентських виборів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна