Заарештованих кримських татар перевезли до Росії, — Клімкін

 

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що дипломати працюють над отриманням консульського доступу до арештованих кримських татар, яких перевезли в Ростовську область Росії.

Про це очільник МЗС написав на своїй сторінці у Twitter.

“23-х кримських татар, затриманих у Криму у середу під час облав ФСБ на їхні домівки, перевезли до Ростова. Є інформація, що їх планують розподілити по СІЗО Ростовської області. Працюємо над отриманням консульського доступу якнайшвидше”, — написав Клімкін.


Раніше український омбудсман Людмила Денисова повідомила, що інформація щодо місця перебування кримських татар на території Ростовської області підтвердилася. Їх там розподілять у п’ять СІЗО. Три слідчих ізолятори розташовані у Ростові, два — у передмісті.

Як інформувала “Новинарня“, 27 березня в анексованому Криму російські силовики влаштували обшуки в будинках кримськотатарських активістів і затримали понад 20 людей, включно з тими, хто прийшов підтримати кримських татар, у чиїх домівках влаштували обшуки. Тих, що знімали обшуки, заарештували на 5 діб та оштрафували.

Затриманих за підозрою у начебто причетності до забороненої на території Росії і в анексованому нею Криму організації “Хізб ут-Тахрір” заарештували до 15 травня.

Читайте також:
Українські військовополонені й політв’язні не зможуть проголосувати на виборах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна