Українці в Австралії прийдуть на вибори найперші в світі. Як діаспора голосуватиме за Президента України

 

За кордоном створена 101 дільнична виборча комісія в 72 країнах, а першими голосуватимуть на виборах Президента України 31 березня українці в Австралії.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 29 березня, написав портал “Стожари” з посиланням на директора департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ Сергія Погорельцева.

“Першими голосувати за Президента почнуть в Австралії, за українським часом виборчі дільниці відкриються там о 23:00 30 березня, останніми проголосують українці в Сан-Франциско – з огляду на різницю в часі, там дільниці закриються о 6:00 уже 1 квітня”, – повідомив Сергій Погорельцев.

Найбільшою буде виборча дільниця при Посольстві України в Молдові, там зареєстровано понад 52 тисячі виборців. Понад п’ять тисяч виборців зареєстровані на дільницях в Білорусі, Ізраїлі, Іспанії, Німеччині, Польщі, США, Чехії, Фінляндії.

Найменшими будуть виборчі дільниці при військовій частині в Косово – менше 50 виборців, і при Посольстві України в Македонії – менше 70 виборців.

Також чиновник повідомив, що за кордоном на виборах президента України будуть працювати 153 спостерігача.

Як інформувала “Новинарня“, в Україну на вибори президента прибуде 850 спостерігачів ОБСЄ.

Читайте також:
До національного екзит-полу на виборах президента залучать понад 1000 інтерв’юерів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна