Біля КП “Гнутове” виявили схрон з вибухівкою

 

На Донбасі біля КПВВ “Гнутове” прикордонники виявили схрон вибухівки та боєприпасів, в якому були гранати та кілограм тротилу.

Як повідомили прес-центрі штабу Операції об’єднаних сил, вибухонебезпечну знахідку виявив службовий собака.

З виявленого схрону оперативники вилучили п’ять ручних гранат Ф-1 та РГД-5, кілограм тротилових шашок з електродетонаторами та знаряддя для встановлення розтяжки.

Вміст схрону, за словами саперів, закладений не так давно та, за прогнозом оперативників, в подальшому міг бути використаний з метою вчинення терористичних актів, в тому числі і у період виборів. Окремих місцевих мешканців, які перейшли на бік окупантів і готували теракт, вже встановлено, повідомили у штабі.

Прикордонники за даним фактом направили до Нацполіції повідомлення про вчинення кримінального правопорушення за ст. 263 ККУ (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Читайте також:
Собака прикордонників виявив 240 набоїв у авто, яке прибуло з США. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.