СБУ спростувала фейк спецслужб РФ про українських “вагнерівців”

 

СБУ спростувала інформацію спецслужб РФ щодо начебто участі української приватної компанії “Вега” в бойових діях в Сирії та надала докази підготовки цього фейку російськими спецслужбами ще у січні 2019 року.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

“Оприлюднена у ЗМІ з подачі спецслужб РФ фейкова інформація щодо функціонування у Сирії української приватної компанії “Вега” не відповідає дійсності. Зазначені у журналістському матеріалі громадяни Смолін А.А. і Джинікашвілі Д.В. залишили Україну до 2014 року і тривалий час активно співпрацюють із російською військовою розвідкою”, — йдеться в повідомленні.

У СБУ зазначають, що про підготовку фейкового “журналістського розслідування” стало відомо з оперативних джерел ще наприкінці січня цього року. У повідомленні прес-служби надається інформація про постановочні фото та відео, які російська сторона готувала як докази, та про громадян України, які співпрацювали з російськими спецслужбами і виїхали з України до 2014 року.

“Члени терористичного синдикату російських спецслужб під назвою ПВК “Вагнера” не мають громадянства. За останні роки СБУ витягло на світло сотні найманців цього позаштатного підрозділу ГУ ГШ ЗС РФ, серед яких є і вихідці з України, Білорусі, Молдови, Казахстану, Сербії та інших країн. Єдине, що їх об’єднує – готовність вбивати будь-кого у будь-якій точці світу за вказівкою і гроші Кремля. І жодні російські фейки вже не можуть приховати цю правду від світової спільноти”, – зазначив Голова Служби безпеки України Василь Грицак.

У СБУ також нагадали, що функціонування будь-яких приватних військових компаній не передбачено законодавством України.

Читайте також:
В Україні презентували збірник фейків російської пропаганди

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна