Військові літаки США промоніторили ситуацію над територією України

 

У вівторок, 26 березня, два військові літаки США здійснювали патрулювання вздовж узбережжя окупованого Криму.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Поблизу узбережжя анексованого Росією Кримського півострова одразу два літаки моніторили територію України. Літак-розвідник ВПС США Boeing RC-135V та протичовновий літак ВМФ США Boeing P-8A Poseidon літали поблизу узбережжя Кримського півострова, анексованого Росією, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Boeing RC-135V о 07:35 прилетів у акваторію Чорного моря з авіабази Суда Бей, на острові Крит. Він здійснив дозаправку у повітрі з літака Boeing KC-135R ВПС США після чого розпочав патрулювання території.

Близько 9:30 до акваторії Чорного моря увійшов протичовновий літак Військово-морського флоту США Boeing P-8A Poseidon. Під час патрулювання він наближався до військово-морської бази російських окупаційних військ у Севастополі на відстань у 37 км, йдеться у повідомленні.

Водночас, транзитом через територію України в Балтію летів стратегічний розвідувальний безпілотний апарат RQ-4B Global Hawk, для моніторингу ситуації в Калінінградській області РФ, яка межує з Польщею та Литвою.

Наголошується, що військово-повітряні сили США надають українській стороні розвідувальні дані, які вдається зібрати впродовж польотів над нашою територією.

Читайте також:
На адмінмежі з Кримом затримали бойовика “Руської православної армії”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна