На адмінмежі з Кримом затримали бойовика “Руської православної армії”. ВІДЕО

 

Українські прикордонники затримали на контрольному пункті “Чонгар” у Херсонській області на адміністративній межі з окупованим Росією Кримом бойовика з батальйону “Руської православної армії” на прізвисько “Домовой”.

Як повідомив речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян, це громадянин України, уродженець Кіровоградської області, який проживав у Криму. Він прибув до пункту “Чонгар” у понеділок, 25 березня.

Правоохоронці після його прибуття, в рамках фільтраційних заходів, встановили, що чоловік у 2014 році брав участь у незаконних збройних формуваннях на території так званої “ДНР”. За його словами, до 2014 року він з родиною проживав на території РФ, звідки повертався до України через уже закритий тоді пункт пропуску “Успенка”.

За словами затриманого, як зазначив Слободян, під час одного з таких перетинів державного кордону його завербували представники російських спецслужб для участі у військових діях на території України в “армії” так званої “ДНР”. Після розподілу потрапив до батальйону “Руської православної армії”, де йому дали прізвисько “Домовой”.

Під час одного зі звільнень бойовик поїхав до сім’ї в Росію і вирішив уже не повертатися до так званої “ДНР”.

Перебуваючи на непідконтрольній території України, бойовик неодноразово зустрічався з російськими військовослужбовцями, які виконували різні диверсії проти підрозділів ЗСУ.

Наразі затриманого передали поліцейським.

Слободян також опублікував відео, на якому затриманий розповідає про свою участь у війні проти України.

Читайте також:
Позивний “Куб”: в Харкові СБУ затримала бойовика “ДНР”, який намагався легалізуватись

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна