Тиждень до виборів. Поліція перейшла на посилений режим служби

 

Усі центральні органи виконавчої влади, що входять до системи Міністерства внутрішніх справ, перейшли на посилений режим роботи за тиждень до виборів президента України.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 25 березня, інформує сайт Нацполіції.

“Ми забезпечили охорону 199 окружних виборчих дільниць. Залучено близько 400 поліцейських. Розпочав роботу міжвідомчий оперативний штаб. Відсьогодні весь особовий склад МВС переводиться на посилений варіант несення служби”, – сказав заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

До забезпечення правопорядку під час голосування 31 березня залучать понад 135,4 тисяч правоохоронців, з них понад 72,5 тисяч – саме поліцейських.

Глава Нацполіції Сергій Князєв заявив, що керівники територіальних підрозділів нестимуть персональну відповідальність за неналежне реагування на будь-які порушення під час виборів.

Всього, за даними поліції, з початку передвиборчої кампанії в Україні зареєстрували 3945 повідомлень про події, пов’язані з виборами. З них за 210 фактами відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Складено 613 адміністративних протоколів, проводиться перевірка щодо 755 повідомлень.

Як інформувала “Новинарня“, ЦВК звернулася до СБУ щодо намірів “Нацдружин” застосовувати силу під час виборів.

Читайте також:
60 тисяч “багнетів” плюс кібербезпека. Нацполіція розповіла, як захищає порядок під час виборів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна