Клімкін прокоментував “вояж” Бойка і Медведчука до Москви

 

Поїздка кандидата у президенти України Юрія Бойка і голови політради партії “Опозиційна платформа — За життя” Віктора Медведчука до Москви вкотре свідчить про їхню політичну позицію.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на спільній прес-конференції з міністром закордонних та європейських справ Люксембургу Жаном Ассельборном, передає “Укрінформ”.

“Що стосується пана Медведчука, ніщо в його контактах з Росією не є для нас сюрпризом. Що стосується відвідання Москви кандидатом у президенти України паном Бойком, то це, звичайно, дуже чітке висловлення позиції і її демонстрація”, — заявив глава МЗС.

Він підкреслив, що у Москві говорити слід лише з однією людиною — президентом РФ Володимиром Путіним, який, фактично, і визначає весь порядок денний.

“А головне, і я кажу це не тільки як міністр закордонних справ, а як український громадянин, я би дуже хотів почути від тих, хто їздив до Москви, як вони обговорювали там питання звільнення наших заручників, політв’язнів і військовополонених, чого вони, власне, досягли, як вони обговорювали питання окупованих територій — і Донбасу, і, безумовно, Криму”, — сказав Клімкін.

За словами глави української дипломатії, якщо ці питання не обговорювалися або не були найважливішими у порядку денному зустрічі, то у нього “виникає питання навіть не з політичної точки зору: а що це було?!”

Як інформувала “Новинарня“, народний депутат України, кандидат у президенти Юрій Бойко минулого тижня зустрівся з прем’єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим у його резиденції в Горках. Участь у зустрічі взяли також голова політради партії “Опозиційна платформа — За життя” Віктор Медведчук та голова правління російського газового монополіста ВАТ “Газпром” Олексій Міллер.
У Службі безпеки України заявили, що нададуть правову оцінку візиту Бойка і Медведчука до Росії.

Читайте також:
“Посил миру”. Бойко говорить про об’єднання з Тимошенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна