“Всі молодці”: лідер гурту “Друга Ріка” як виборець проаналізував програми кандидатів у президенти

 

Валерій Харчишин
музикант, лідер рок-гурту “Друга Ріка”

(FB)

Зважаючи на те, що кандидатів багато, але ж треба обирати… (вибачте, у мене поки що інша рима), підійшов до вибору з холодною головою і перечитав усі програми. Що хочу сказати… всі молодці.

Так, якби забрати у Мураєва та Вілкула (програми яких дуже схожі, мабуть, за однією партою сиділи, але незрозуміло, хто у кого списав) позаблоковий статус, у Кошулинського — архаїчний мараторій на продаж землі, у Бойка — “язик” і ту ж позаблоковість, то виходить, що всі великі молодці, окрім Ляшка, який уявив себе президентом бабусь та корів.

Палиться, прицілившись на “безпрограшний” сегмент. Податком на виведення капіталу збігаються програми Зеленського та Порошенка і обидві, до речі, непогані, за виключенням незрозумілої позиції у першого щодо Донбасу, ЄС та НАТО — наче ок, але таке, дуже маленьке, під питаннячком.

Страховою медициною збігаються програми ще кількох, зокрема Шевченка і Зеленського, але позиція щодо Донбасу у Олександра звучить більш, ніж лаконічно, вона у нього просто “сильна”, могла би бути ще й стильною, наприклад ? , хоча більшість згадала Будапештський меморандум, окрім Порошенка, той — ООН, мабуть, щось знає, бо “ближче до кухні”. Настільки, що вже у 2023-му ми стукаємося з заявкою у двері ЄС.

Кожен другий оголосив про знижки на газ, коштом локального виробництва, підвищнння соціальних стандартів, зняття недоторканності з усіх і зменшення кількості чиновників та депутатів у ВР, покарання за кнопкодавство, зменшення пенсійного віку (переважно “сині”), бо їх ЄС не цікавить, мовляв, “хай самі попросять чи запропонують щось хороше, а ми подумаємо”.

Отже, всі великі молодці, особливо Тимошенко, там ні до чого не доколупаєшся, все дуже красномовно, як завжди, аж всплакнув.

Але жоден не написав нічого оригінального, типу, покарання за невиконані обіцянки — публічне харакірі чи кастрація, ну, чи щось таке…

Ви щось зрозуміли?
Я теж…
Читаю ще раз.

Читайте також:
“Яструби” і “ватники” виборів-2019

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна