Із лайнера Viking Sky забрали 460 пасажирів і припинили евакуацію

 

Операцію з евакуації пасажирів круїзного лайнера “Viking Sky”, яке зазнало аварії у водах Норвегії, припинено.

Про це повідомляє t-online.

“Драматичну евакуацію Viking Sky у Норвегії було зупинено. Вертоліт не може більше забрати людей на берег з борту”, — йдеться у повідомленні з посиланням на норвезькі рятувальні служби.

До моменту припинення рятувальної операції з судна встигли зняти 460 з 1373 осіб (915 пасажирів і 258 членів екіпажу), що знаходилися на борту, 17 з них відправили до лікарень.

Тим часом буксири продовжують вести судно до порту Мольде. Люди на палубі одягнені в рятувальні жилети.

У вантажного корабля “Hagland Captain”, який поспішав на допомогу лайнеру, також відмовив двигун. Довелося рятувати і його екіпаж.

Нагадаємо, у круїзного лайнера “Viking Sky” з 1373 людьми на борту в суботу, 23 березня, під час шторму, вийшли з ладу всі двигуни. Судно подало сигнал Mayday. За ніч екіпаж зміг перезапустити три з чотирьох двигунів.
Зараз лайнер зі швидкістю близько 3-4 вузлів (нормальна середня швидкість 11,9 вузла) прямує у порт у супроводі буксирів та кораблів забезпечення.
Частину пасажирів і членів екіпажу евакуювали вертольотами.

Читайте також:
На Шпіцбергені вперше пограбували банк, затримано росіянина

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна