Ордени та почесні звання. Президент нагородив офіцерів СБУ з нагоди річниці створення спецслужби

 

Президент Петро Порошенко взяв участь в урочистостях з нагоди 27-ї річниці створення Служби безпеки України. Він нагородив співробітників за досягнення у службі.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 22 березня, йдеться на офіційному сайті Президента.

Співробітників Служби нагородили орденами Богдана Хмельницького, “За мужність”, Княгині Ольги, Данила Галицього. Також присвоєно почесні звання.

 

Серед нагороджених – Андрій Драч та Василь Сорока, що були захоплені у полон російськими ФСБшниками в Керченській протоці наприкінці минуло року. Нагороди українських героїв отримали їх матері.

Петро Порошенко нагадав, що 27 співробітників СБУ віддали своє життя у боротьбі проти російської агресії.

Серед здобутків спецслужби він назвав попередження майже 300 терористичних актів, які мали на меті посіяти паніку і зневіру в суспільстві; викриття та засудження, у тому числі за державну зраду та шпигунство, 341 особи; вилучення з незаконного обігу більше ніж 8 тис. одиниць зброї, понад 960 тис. вибухових пристроїв, боєприпасів, 10 тонн вибухівки. Також Службою було виявлено і попереджено хвилі кібератак спецслужб РФ на державні електронні ресурси і системи об’єктів критичної інфраструктури.

Як інформувала “Новинарня“, Порошенко посмертно нагородив убитого в Маріуполі полковника СБУ Хараберюша. Грицак обіцяє розплату з відсотками.

Читайте також:
СБУ підтвердила присутність її офіцерів серед полонених моряків. Один важко поранений

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна