Заяви Луценка щодо Йованович неправдиві, – Держдеп

 

Заяви генпрокурора України Юрія Луценка про те, що посол США в Україні Марі Йованович нібито дала йому список людей, яких попросила “не переслідувати”, неправдиві.

Про це повідомив представник Державного департаменту США, передає УП.

“Посол Йованович представляє президента Сполучених Штатів в Україні, і Америка підтримує посла та її заяви. Твердження генерального прокурора України не відповідають дійсності і мають на меті заплямувати репутацію посла Йованович”, — йдеться у відповіді.

У Держдепі додали, що такі звинувачення на руку “лише корумпованим діячам”.

“Україна, як і Сполучені Штати, вільна країна з вільною пресою. Політики, експерти і засоби масової інформації мають право ділитися своєю думкою, що є частиною політичного процесу. Це не означає, що твердження є правдивими”, — йдеться у відповіді представника Держдепу США.

Водночас зазначається, що такі напади “подвоюють рішучість” США допомагати Україні в боротьбі з корупцією.

“Ми завжди наголошували на необхідності здійснення реформ, які відповідають вимогам українського народу, поставленими під час Революції Гідності. Довгостроковий успіх і стійкість України залежить від її відданості курсу реформ, зокрема боротьбі з корупцією. Щоб досягти успіху, Україні потрібні віддані справі урядовці та міцні антикорупційні інституції”, — йдеться у відповіді.

Також наголошується, що США “відданні тому, щоби співпрацювати з нашими партнерами в Україні”.

“За браком політичної волі з боку України, як наприклад, з боку Генеральної прокуратури, ми виконуємо наші обов’язки перед американськими платниками податків, і переміщуємо кошти допомоги туди, де вони можуть привести до позитивних змін”, — зазначають у Держепі.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко в інтерв’ю виданню The Hill заявив, що посол США в Україні Марі Йованович дала йому список людей, яких попросила “не переслідувати”.

Читайте також:
Посол США закликала звільнити Холодницького через втрату довіри у боротьбі з корупцією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна