Полковника, який просив 1 тис. доларів хабара, оштрафували

 

Полковник військової частини А1880 Володимир Григор’єв уклав з прокурором угоду про визнання винуватості у справі про отримання неправомірної вигоди.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 21 березня, пише “Судовий репортер“.

Гроші бралися за вплив на начальника Головного управління логістики Збройних сил України, заступника начальника Генерального Штабу ЗСУ. Чоловік обіцяв попросити останнього вирішити питання щодо призначення особи на одну з вакантних посад медичних працівників в Головному управлінні логістики.

Жінка-капітан медичної служби, яка має малолітню дитину, звернулась до знайомого свого чоловіка з проханням через військовослужбовців вищого офіцерського складу ЗСУ з’ясувати можливість переміщення її в інший підрозділ у м. Києві. У подальшому її знайомий дізнався, що полковник хоче за вирішення питання одну тисячу доларів США і заявив у правоохоронні органи. Передача коштів фіксувалася.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості і призначив покарання у вигляді 25 тис. 500 гривень штрафу з позбавленням права обіймати посади, пов’язані із організаційно-розпорядчими функціями в Генеральному штабі ЗCE на строк один рік і шість місяців.

Хабар передавали двома траншами і триста доларів полковник встиг витратити, тому суд задовольнив цивільний позов і стягнув з обвинуваченого 7907 грн на користь СБУ.

Як інформувала “Новинарня“, на Черкащині затримано майора ЗСУ за 3 тисячі доларів хабара.

Читайте також: 
Екс-керівник Миколаївського аеропорту, затриманий на хабарі, відбувся умовним вироком суду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна