За останні два роки до Криму переселили 70 тисяч росіян

 

Найпомітнішим явищем у діяльності російської влади на анексованому півострові кримчани називають засилля “переселенців” із Росії та витіснення місцевих жителів з ключових посад.

Про це пише “Інформаційний спротив”, оперуючи інформаційно-аналітичними даними окупаційної влади, передає “Укрінформ”.

“Найпомітніше явище для кожного пересічного кримчанина — засилля “переселенців” із Росії. За останні два роки тільки до Севастополя перебралися на проживання близько 20 тисяч осіб, Сімферополь задихається від ще 50 тисяч приїжджих громадян РФ“, — йдеться у повідомленні “ІС” з посиланням на підготовлену російською окупаційною владою довідку “Громадська думка про соціально-економічну ситуацію в країні”.

Видання уточнює, що після виборів до Держдуми РФ у вересні 2016 року на півострові було повністю замінено керівний склад держустанов і “органів влади” на чиновників із Росії.

При цьому кримські кадри витісняються за межі півострова.

Як приклад витіснення місцевих жителів із Криму з заміною їх на вихідців із Росії називається передислокація кримчан, які зрадили українській присязі, на Північний і Тихоокеанський флоти.

“Значна частина колишніх військовослужбовців ВМСУ, які зрадили присязі та перейшли на службу до ВМФ РФ, зараз служать на Північному і Тихоокеанському флотах ВМФ РФ. У ЗМІ й соцмережах неодноразово з’являлися повідомлення про те, що там до них ставляться так, як і варто було – як до зрадників”, — констатує “Інформаційний спротив”.

Ще одна прикмета часу на п’ятому році анексії — “практично всі значущі структури півострова контролюються російськими спецслужбами”.

“На цьому фоні у червні-листопаді 2018 року зафіксовано суттєве зростання протестного потенціалу. У соціальних мережах нескладно простежити зростання градуса ненависті до росіян, які відчувають себе в Криму “господарями” і ставляться до місцевих з відвертим презирством”, — резюмує “ІС”.

Нагадаємо, 16 березня 2014 року на території Криму й Севастополя відбувся невизнаний світом “референдум” про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу.
18 березня того ж року президент Росії Володимир Путін оголосив про “приєднання” Криму до Росії.
Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій.
Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Читайте також:
Щоб залишитись: РФ переселила у Крим не менше півмільйона своїх громадян, – Чубаров

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.