В Україні створили базу даних арештованих корупційних активів

 

У вівторок, 19 березня, Нацагентство з розшуку та управління активами, що мають ознаки корупційного походження (АРМА), запустило базу даних арештованого майна.

Про це повідомив директор АРМА Антон Янчук, передає Zaxid.net.

За його словами, такий перелік не є офіційним реєстром, водночас він має на меті привабити бізнес до управління чи викупу арештованих активів, повідомити суспільству і медіа про долю арештованого майна, а правоохоронні органи заохотити активніше працювати над арештом і передачею в управління корупційних активів. Наразі в переліку арештованих активів – 726 різних одиниць майна, які прокуратура і суди передали АРМА для управління або мають передати найближчим часом.

Перелік оновлюватимуть щомісяця.

Створення такої бази даних вже схвально оцінили Transparency International та інші міжнародні антикорупційні організації.

За минулий рік АРМА отримало 1064 звернення від правоохоронців про пошук активів, які можуть мати незаконне походження, у позаминулому році таких звернень було близько 60. Водночас за рік АРМА передало в управління 646 об’єктів, що дало змогу заробити на їхньому використанні й передати до бюджету понад 9 мільйонів гривень, кажуть у нацагентстві.

Ще близько 3 мільйонів гривень АРМА передало до бюджету від продажу арештованого майна, і ще понад 16 мільйонів гривень – відсотків від арештованих рахунків та готівки.

Читайте також:
Посол США закликала звільнити Холодницького через втрату довіри у боротьбі з корупцією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.