“Не допущу”: Парубій “перемкнув” Вілкула на українську мову

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій наполіг на вимкненні мікрофона Олександру Вілкулу, який під час виступу з трибуни російською мовою закликав депутатів не підтримувати законопроект 5670-д “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

Як інформує “Новинарня“, про це сьогодні, 19 березня, передає кореспондент “Укрінформу“.

“Прошу до державної мови повернутися, пане Вілкуле. Я попереджаю і прошу говорити державною мовою. Прошу вимкнути мікрофон”, – зауважив Голова ВР.

Після цього Вілкул погодився продовжити виступ українською, але при цьому посперечався з Парубієм.

“Мова, якою я розмовляю, розмовляли й мої діди, і мої прадіди, і батько, і матір, я нею виховувався з колискової. І взагалі, у Верховній Раді України я не допущу виступів недержавною мовою. Я на цьому не раз наголошував. Попереджаю ще раз: не допущу”, – відповів Парубій Вілкулу.

Як інформувала “Новинарня“, минулого тижня голова Верховної Ради Андрій Парубій попросив відключити мікрофон народному депутату, члену фракції “Опозиційний блок” Василю Німченку після того, як той проігнорував прохання не провокувати конфлікт і продовжити виступ українською мовою.

Читайте також: 
Парубій пояснив, чому назвав нардепа Новинського “нечистю”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.