“Злочинець на місці злочину”: Путін їде на “урочистості” в Крим

 

Сьогодні, 18 березня, президент держави-агресора запланував відвідати окупований Кримський півострів та взяти участь у “заходах” із нагоди п’ятої річниці анексії.

Як інформує “Новинарня“, про це сьогодні, 18 березня, передає “24 канал” із посиланням на прес-службу російського президента.

У Кремлі називають п’ятиріччя анексії “святкуванням загальнокримського референдуму 2014 року і возз’єднання Криму з Росією”. Заплановано, що за участі Путіна введуть в експлуатацію Балаклавську ТЕС, а “в режимі відеоконференції” – Таврійську ТЕС і підстанції “Порт” в Тамані.

“У Севастополі президент огляне меморіальний комплекс пам’яток оборони міста в 1854 – 1855 роках і 1941 – 1944 роках “Малахів курган”, – повідомляють у Кремлі.

Також у планах – “зустріч із громадськістю” та виступ на мітингу.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на своїй сторінці у соцмережі Facebook відреагував на приїзд Путіна так:

“Злочинця завжди тягне на місце скоєння ним злочину. Путін підтверджує цю аксіому із завидною завзятістю, знову і знову відвідуючи Крим, злочинно захоплений ним у лютому – березні 2014 року.Міжнародний злочинець, злодій і бандит Путін завтра буде ходити по моїй рідній землі, на яку я не можу вже ступити ось уже 1716-й день. Путін метається як кат, який усвідомлює неминучість людської кари за скоєні ним злочини”, – написав Чубаров.

На думку Чубарова, анексований Крим “призведе Путіна на лаву підсудних Міжнародного трибуналу” за низку скоєних злочинів:

  • десятки викрадених і вбитих кримських татар;
  • сотні незаконно позбавлених волі кримських татар і українців;
  • цілеспрямоване знищення історичних пам’яток;
  • витіснення корінного народу півострова – кримських татар і етнічних українців за межі Криму;
  • мілітаризація півострова, що супроводжується руйнуванням унікальних природних об’єктів і екологічним забрудненням території Криму.

Як інформувала “Новинарня“, п’ятирічна анексія Кримського півострову обійшлася Російській Федерації у понад 150 мільярдів доларів, а економіка Росії зменшилася на більш, ніж 10 відсотків у порівнянні із 2013 роком.

Читайте також:
«Крим сьогодні – це територія жаху»: Чийгоз у Радбезі ООН закликав світ захистити права людей в окупації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна