“Через напруженість із РФ”: Канада продовжує військову місію в Україні

 

Канадські військовослужбовці продовжать перебувати на території України. Ключова причина – “напруженість” у відносинах між Україною та Росією.

Як повідомляє “Новинарня“, про це із посиланням на власні джерела інформує видання Reuters.

200 канадських військовиків продовжать перебувати на території України в якості іноземних інструкторів для ЗСУ. Це число поки що не збільшуватимуть.

“Політичні та військові джерела ясно дали зрозуміти, що солдати будуть залишатися довше, враховуючи зберігається напруженість у відносинах між Україною і Росією“, – повідомили джерела агентству Reuters.

Відзначимо, що канадські військові вперше прибули в Україну у 2015 році. Місія завершується наприкінці березня 2019-го. Сьогодні очікується прес-конференція міністра закордонних справ Христі Фріланд та міністра оборони Канади Харджит Сарджана. Оборонне відомство Канади свого часу заявляло, що їхній контингент навчив більше 10 тисяч співробітників українських сил безпеки.

Як інформувала “Новинарня“, США та Канада запровадили пакет санкцій проти РФ через захоплення в полон українських моряків на Азові.

Читайте також: 
Канада збільшить обсяги військової допомоги Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна