Порошенко звільнив голову Полтавської ОДА Головка і визначив в.о.

 

Виконувачем обов’язків голови Полтавської обласної держадміністрації призначений Роман Товстий.

Про це 16 березня на засіданні Ради регіонального розвитку Полтавщини повідомив президент Петро Порошенко, передає “Укрінформ“.

“Я сьогодні у Полтаві підписав указ про звільнення пана Головка. Поки що виконувати обов’язки голови ОДА буде всім вам відомий Роман Товстий”, – заявив Порошенко.

Він зазначив, що останнє слово у справі про підозру голові ОДА Валерію Головку має поставити суд, “але при цьому мусять бути створені умови, щоб розслідування викликали суспільну довіру”.

Нагадаємо, детективи НАБУ з’ясували, що голова Полтавської ОДА Валерій Головко та його перший заступник Андрій Пісоцький з підлеглими вимагали від підприємців мільйонні відкати та хабарі у вигляді сотень тисяч доларів, елітних машин та цінних гаджетів. Співробітники НАБУ провели обшуки у Полтавській облдержадміністрації.
Головко та Пісоцький стверджують, що ніколи не вчиняли корупційних дій, у яких їх підозрюють, при цьому Головко звернувся до лікарні і перебуває у відділенні інтервенційної радіології.
12 березня президент України звернувся до Кабміну з проханням направити йому подання на звільнення голови Полтавської ОДА.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна