В Україну не дозволили ввезти з Росії 23 книги із пропагандистським змістом

 

Держкомтелерадіо відмовив ТОВ “Якабу Трейд”, ТОВ “Етніктрейд” та ТОВ “Форс Україна” у видачі дозволів на ввезення з території держави-агресора 23 книжок, у яких присутні ознаки пропаганди держави-агресора.

Про це повідомляють у прес-службі комітету.

Відмову надали на підставі висновків експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.

“Ознаки пропаганди держави-агресора, її органів влади, імперських геополітичних доктрин та комуністичного тоталітарного режиму виявлено у книгах московських видавництв “Альпина Паблишер”, “Альпина нон-фикшн”, “Ексмо” та самарського видавництва “ИД Бахрах-М”, — йдеться у повідомленні.

Зокрема, не буде розповсюджуватися в Україні книга Данили Дьоміна “Корпоративная культура. Десять самых распространенных заблуждений”, у якій автор чимало сторінок присвячує “могущественной корпорации и сверхдержаве СССР” і наводить у приклад методи управління країною Сталіним. Пропаганда комуністичного тоталітарного режиму присутня у дитячій книзі Олени Смєшлівої та Лани Богомаз “Чему я могу научиться у Анны Ахматовой”. Жовтневу революцію сучасні авторки-росіянки називають “одним из величайших событий в истории России”, ілюструючи книгу портретами Леніна та червоними прапорами.

У книгах інших авторів видавництва “Альпина Паблишер” Артура Салякаєва “Неслучайные связи: Нетворкинг как образ жизни”, Владислава Моісеєва “Бизнес из ничего, или Как построить интернет-компанию и не сойти с ума” та Михайла Умарова “PR в реальном времени: Тренды. Кейсы. Правила” популяризуються російські соціальні мережі “ВКонтакте”, “Одноклассники”, а також ресурс “maіl.ru” та сервісні портали “Яндекс”, доступ до яких в Україні заборонено через поширення ними антиукраїнських гасел та ідей, спрямованих на ліквідацію незалежності нашої держави, порушення її суверенітету і територіальної цілісності.

Не продаватиметься в Україні й книга Олександра Соколова “Мифы про эволюцию человека”. Автор, описуючи методи антропологічної реконструкції, посилається на досвід силових структур РФ, всіляко пропагуючи їх.

Також не отримали імпортери дозвіл на ввезення книги В’ячеслава Семенчука “101 способ раскрутки личного бренда: Как сделать себе имя”, адже у книзі наводять приклади “розкручених імен” Володимира Путіна, Дмитра Медвєдєва, Рамзана Кадирова та представників російського шоубізнесу, внесених до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Також відмовлено у дозволі на ввезення низки книг зарубіжних авторів, в оформленні яких російські видавці використовують символіку держави-агресора, її органів влади та силових структур.

Зокрема, на обкладинці книги Деніела Еллсберга “Машина Судного дня: Откровения разработчика ядерной войны” видавець (“Альпина Паблишер”) розмістив рекламу книги “Интервью с Владимиром Путиным” та документального фільму “Путин”, що демонструвався в ефірі російських каналів.

Загалом, починаючи з 20 травня 2017 року Держкомтелерадіо надав 2 939 відмов у видачі дозволів.

Читайте також:
У Києві підприємця оштрафували за незаконний продаж книг із РФ на 42 тис. грн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна