Сайдік закликав сторони конфлікту на Донбасі забезпечити весняне перемир’я

 

Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі щодо ситуації на Донбасі Мартін Сайдік закликав сторони конфлікту забезпечити надійне і стійке перемир’я.

Про це він заявив журналістам за підсумками засідання ТКГ, що відбулося в Мінську в середу, 13 березня, передає БЕЛТА.

Зазначається, що кілька днів тому робоча група з безпеки підтвердила прихильність сторін режиму припинення вогню, починаючи з 8 березня.

“Хоча в перші дні його дії кількість порушень режиму припинення вогню й скоротилося на 61% порівняно з початком місяця, на жаль, на цей момент результати цього перемир’я не задовольняють”, — сказав Сайдік.

“У зв’язку з цим я закликаю сторони вжити всіх необхідних заходів для забезпечення надійного, стійкого і тривалого перемир’я”, — зазначив він.

За його словами, питання режиму припинення вогню було ключовим у робочій групі з безпеки. Значну увагу також було приділено темі розмінування.

Обговорювалася також тема виплат пенсії жителям ОРДЛО.

Нагадаємо, наступне засідання ТКГ щодо Донбасу в Мінську заплановано на 27 березня.

Читайте також:
Європейські дипломати зацікавилися “планом Сайдіка” щодо Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.