Європейські дипломати зацікавилися “планом Сайдіка” щодо Донбасу

 

Париж та Берлін зацікавилися так званим новим “мирним планом Сайдіка”, який раніше відкинула Україна.

У інтерв’ю “Європейській правді” посол Німеччини Ернст Райхель та посол Франції Ізабель Дюмон наголосили, що документ є вартим дискусії.

Німецький дипломат зазначив, що Мартін Сайдік написав цей план за своєю ініціативою і представив його минулого року в рамках зустрічі ОБСЄ в Мілані.

“Ідея цього документа – не замінити “Мінськ”, а доповнити його. Основна мета – створити умови для появи на Донбасі миротворчої місії під егідою ООН і ОБСЄ. І цей документ дійсно містить важливі ідеї, якi стануть у нагодi для дискусії, коли прийде час”, – вважає Ернст Райхель.

Його позицію підтримала Ізабель Дюмон, підкресливши, що план “варто вивчити”.

“Пропозицію Сайдіка і правда варто вивчити, виходячи з того, що він завжди близько співпрацював з Нормандським форматом і знає всі складнощі процесу врегулювання, передбаченого Мінською угодою”, – зазначила посланниця Франції.

Читайте також:
“Яйця в профіль”. Представниця України розкритикувала “мирний план Сайдіка” для Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна