Із дотриманням гендерного балансу: Кабмін призначив заступників міністра ветеранів

 

Під час засідання Кабінету Міністрів в середу, 13 березня, було ухвалене рішення про призначення двох заступників міністра у спарвах ветеранів.

Як інформує “Новинарня“, про це повідомила очільниця Мінветеранів Ірина Фріз.

“Дякую членам Уряду за підтримку внесених мною кандидатур. Терещенко Олександр Леонтійович та Гаврилюк Оксана Василівна призначені на посади заступників Міністра у справах ветеранів України”, – написала Фріз у “Фейсбуці”.

Обоє заступників – учасники бойових дій на Сході України.

Олександр Терещенко – захисник ДАПу, який після повернення працював заступником начальника академії Патрульної поліції. Тепер працюватиме в Міністерстві за напрямом вшанування пам’яті загиблих, підтримки сімей загиблих, ідеологічної роботи з ветеранами та співпраці з ветеранськими громадськими організаціями.

Оксана Гаврилюк – полковник в запасі Збройних сил України, учасниця бойових дій російсько-української війни, громадська діячка, член проектного офісу з розробки концепції створення Міністерства ветеранів при парламентському Комітеті у справах ветеранів. Протягом двох із половиною років Гаврилюк була речницею Міністерства оборони України. За цей час вона започаткувала курси для журналістів, дворівневу акредитацію в зоні АТО, створила оперативний прес-центр в Авдіївці тощо.
У міністерстві вона опікуватиметься напрямом медичного забезпечення, реабілітації, психосоціальної адаптації та забезпечення прав на оздоровлення.

Як інформувала “Новинарня“, Верховна Рада 7 лютого ухвалила закон щодо створення Єдиного державного реєстру ветеранів війни. Відповідальним за забезпечення формування та ведення Реєстру та його розпорядником є Міністерство у справах ветеранів України.

Читайте також:
Фріз затвердила склад Громадської ради при Мінветеранів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна