В окупованому Криму зафіксували нові викиди хімікатів

 

На півночі окупованого Криму – в Армянську і Яни Капу (колишній Красноперекопськ) – зафіксували нові викиди хімічних речовин у атмосферу.

Про це мовиться у звіті гідрометцентру півострова за останній тиждень, передає “Крим.Реалії”.

“За даними спостережень 2-х стаціонарних постів з 4 по 11 березня 2019 року спостерігалися перевищення ГДК по: оксиду вуглецю – 1,04; фтористому водню – 1,8 ГДК”, – йдеться в повідомленні.

У Яни Капу, згідно з даними гідрометцентру, концентрація оксиду вуглецю перевищена в 1,06 разів, а хлористого водню – в 4,4 рази.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно поблизу Керчі внаслідок незаконного видобутку піску з урочища Плавні сталося руйнування дамби, яка перешкоджала потраплянню відходів у море.

Тамтешній видобуток піску, незважаючи на обурення екологів, громадськості та правоохоронних органів, щодня стає все масштабнішим.

Через знищення дамби пряме промивання піску відбувається безпосередньо в каналі, з’єднаним з морем. Тому весь бруд від цього прямує на міський пляж.

Крім того, екологи заявляють про загрозу для здоров’я людей.

Видобуток і промивання піску провокує різні захворювання, у самому піску містяться хімічні речовини — миш’як, ванадій, фосфор і залізо — в концентрації, що значно перевищує безпечні для життя і здоров’я людей норми.

За інформацією журналістів, цей пісок використовують при будівництві Керченського мосту.

Читайте також:
Екологічна небезпека: найманці на Донбасі захоронюють радіаційні відходи із РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна