Обстріл суду в Києві: дві судді поскаржилися на “втручання в діяльність”

 

Судді Голосіївського райсуду Києва повідомили до Вищої ради правосуддя про “втручання в їхню діяльність” – обстріл будівлі суду.

Відповідний документ оприлюднено на сайті ВРП.

Зазначаєься, що “в ніч на 12 березня, за адресою вулиця Полковника Потєхіна, 14-а, невідомі особи шляхом пострілів із зброї розбили вікна на пошкодили стіни двох службових кабінетів (№26, №27) другого поверху суду”.

На місце події були викликані співробітники правоохоронних органів, які зафіксували пошкодження майна в кабінетах, вилучили гільзи та направили їх на експертизу.

Постріли велися по кабінетах суддів Наталії Чередніченко (голови суду) й Оксани Мирошниченко, уточнює “Судовий репортер”. Щоправда, остання з червня 2018 року не відправляє правосуддя у зв’язку із закінченням 5-річного строку повноважень. Однак Мирошничнко подала заяву, оскільки вважає це тиском на суддів.

“Подія належним чином зареєстрована у Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень Голосіївського управління поліції. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України”, – зазначили в прес-службі ГУ НП Києва.

Читайте також:
Буревій видув тисячі документів із Київського апеляційного суду

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна