Буревій видув тисячі документів із Київського апеляційного суду

доповнено

У понеділок, 11 березня, з будівлі Київського апеляційного суду сильним вітром видуло тисячі документів.

Про це повідомив начальник Київського рибоохоронного патруля Державного агентства рибного господарства України Володимир Мухін на сторінці у Facebook.

“В Києві під час буревію з приміщення Київського апеляційного суду в прямому сенсі слова повилітали тисячі апеляційних справ!” – написав він.

За його словами, уся Солом’янська площа, проїжджа частина та кладовище були всіяні документами з апеляційного суду.

На підтвердження своїх слів Мухін надав фото і відео з місця події.

Прес-служба суду підтвердила, що під час сильного вітру з будівлі вилетіли папки зі справами. Проте в суді запевнили, що серед них були тільки копії архівних матеріалів.

“У результаті істотного погіршення погодних умов, через шквальні пориви вітру у будівлі Київського апеляційного суду були істотно пошкоджені вікна та частина фасаду будівлі.
Так, зокрема, з приміщення архівного сховища поривом ураганного вітру було винесено частину копій архівних матеріалів Апеляційного суду міста Києва щодо визначення підсудності цивільних справ, відібраних для подальшого знищення у зв’язку з закінченням строків зберігання.
Жодна кримінальна та цивільна справа Київського апеляційного суду втрачена не була”, – ідеться в повідомленні на сайті судової установи.

У коментарі виданню “Главком” у КАС пояснили, що працівники суду не мали можливості ловити папери, адже намагалися не допустити падіння вікна вниз.

Нагадаємо, через сильні буревії, які розпочалися в Україні увечері 9 березня, в різних регіонах України повалено дерева, зірвано дахи і обірвано лінії електропередачі. Також внаслідок негоди загинули троє людей: на Вінниччині 11-річна дівчинка і 29-річна жінка загинули від падіння дерев, а на Житомирщині жінку на смерть придавив дах супермаркету.

Читайте також:
Наслідки шквалів в Україні: двоє загиблих, четверо травмованих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна