Наслідки шквалів в Україні: двоє загиблих, четверо травмованих

 

Буревії і шквальні вітри в Україні за минулу добу, коли було оголошено “помаранчевий” рівень небезпечності, забрали життя щонайменше двох людей, ще четверо потрапили до лікарень.

Про це йдеться у зведенні Держслужби з надзвичайних ситуацій, оприлюдненого о 7:00 12 березня.

У місті Коростишів Житомирської області внаслідок падіння частини покрівлі з ТЦ “Фуршет” загинула одна особа, ще одну особу госпіталізовано.

У місті Хмільник на Вінниччині області внаслідок падіння дерева загинула жінка.

У Миколаєві дерево впало на маршрутний мікроавтобус – двоє дітей (2010 та 2015 р.н.) госпіталізовані з травмами.

В Одесі внаслідок падіння дерева до лікарні потрапила ще одна людина.

Крім того, пориви вітру у 15 областях, а також у Києві, призвели до пошкодження дахів 310 будівель (відновлено 40).

Зокрема, у м. Біляївка Одеської області з котельні ДНЗ “Веселка” вітром зірвало металопрофіль на площі 370 кв.м, у м. Балта Одеської області з покрівлі центральної районної лікарні зірвало металочерепицю на площі 500 кв. м, а в с. Телешівка Київської області з покрівлі школи зірвало металопрофіль на площі 300 кв. м.

За добу підрозділи ДСНС прибрали понад 160 повалених дерев.

У Києві 11 березня рятувальники 21 раз надавали допомогу населенню міста у зв’язку з несприятливими погодними умовами. Станом на 18-ту годину ДСНС повідомляла про 10 повалених дерев у столиці, сім випадків пошкодження елементів покрівлі, повалений стовп та банер, дві пошкоджені зупинки громадського транспорту.

Через шквалистий вітер 12 березня залишаються знеструмленими 537 населених пунктів у 15 областях: Київська – 168 н.п., Хмельницька – 102 н.п., Вінницька – 58 н.п., Черкаська – 56 н.п., Житомирська – 56 н.п., Полтавська – 28 н.п., Сумська – 20 н.п., Тернопільська – 11 н.п., Донецька – 10 н.п., Кіровоградська – 7 н.п., Чернівецька – 5 н.п., Львівська – 4 н.п., Луганська – 4 н.п., Дніпропетровська – 4 н.п., Чернігівська – 4 н.п.

Для ліквідації наслідків негоди залучено від ДСНС 719 осіб особового складу та 171 одиниця техніки.

За даними Укргідрометцентру, 12 березня вдень у Криму, Херсонській, Запорізькій та Донецькій областях прогнозуються значні опади у вигляді снігу та дощу (1-й рівень небезпечності, жовтий).
Також через снігопади та хуртовини на високо гір’ї Івано-Франківської та східної частини Закарпатської областей утримається висока снiголавинна небезпека (4-й рiвень); в захiдних та центральних районах Закарпатської області − значна сніголавинна небезпека (3-й рівень).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна