Британський парламент проголосував проти жорсткого виходу з ЄС

 

Депутати Палати громад британського парламенту ввечері у середу, 13 березня, проголосували проти жорсткого Brexit — виходу зі складу Європейського Союзу без договору з Брюсселем про порядок і умови цього виходу.

Результат цього голосування не має юридично зобов’язальної сили, проте є важливим сигналом для британського уряду, передає Deutsche Welle.

Прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей дала ясно зрозуміти, що вона виступає за упорядкований Brexit. Вона має намір виключити можливість хаотичного “Брекзіту” до запланованого виходу Британії зі складу ЄС 29 березня 2019 року.

Спостерігачі вважають, що Мей використовує загрозу “Брекзіту” без угоди “(“No Deal”) для здійснення політичного тиску задля проведення у парламенті третього голосування за її договором з Брюсселем про умови виходу Британії зі складу ЄС.

Тепер Палата громад розгляне питання про те, чи слід Лондону запросити відтермінування Brexit. Голосування щодо цього питання заплановано на вечір четверга, 14 березня.

Нагадаємо, Палата громад британського парламенту 12 березня не підтримала угоду уряду Мей про вихід країни з ЄС.

За угоду, яку повторно внесла до парламенту прем’єр-міністр Тереза Мей, проголосували 242 депутати, проти — 391.

Внесені в угоду зміни стосувалися так званого “запасного механізму” для ірландського кордону і передбачали створення спеціального арбітражу з вирішення питання кордону між Ірландією та Північною Ірландією і підписання нової альтернативної угоди до 2020 року, тобто до кінця перехідного періоду.

Проте британські депутати вважають, що зміни не знімають всіх ризиків того, що Британія може занадто довго залишатися в рамках “запасного механізму”, а значить перебувати під юрисдикцією ЄС.

Читайте також:
Парламенти Шотландії й Уельсу проголосували проти угоди про Brexit

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна