НАСА: 2028 року американці прилетять на Місяць, щоб там залишитись

 

Cполучені Штати планують комерційні місії на Місяць уже цього року, а нову висадку людей на супутнику Землі – у 2028 році, “щоб там залишитися”.

Про це заявив керівник Національного аерокосмічного агентства США (НАСА) Джим Брайденстайн, говорячи про бюджет агентства на 2020 рік.

“Бюджет НАСА при президенті Трампі на 2020-й фінансовий рік – один із найсильніших за всю історію нашого агентства. Цей бюджет, що становить 21 млрд. доларів, демонструє майже 6-процентне збільшення в порівнянні з торішнім запитом і надходить під час обмеження ресурсів у всіх органах федерального уряду”, – повідомив Брайденстайн, якого цитує сайт відомства.

“Починаючи з серії малих комерційних місій на Місяць вже цього року, до 2028-го ми будемо проводити нові ґрунтові роботи, використовувати роботів і, зрештою, людей, щоб провести наукові дослідження по всій місячній поверхні”, – сказав керівник.

“Ми вирушимо на Місяць в наступному десятилітті з інноваційними, новими технологіями та системами, щоб дослідити більше місць на поверхні Місяця, ніж будь-коли раніше. Цього разу, коли ми вирушимо на Місяць, ми там залишимося. Ми будемо використовувати те, що ми дізнаємося на Місяці, для наступного гігантського стрибка – відправки астронавтів на Марс“, – сказав керівник Агентства.

“При такому бюджеті важлива робота НАСА з вивчення нашої рідної планети і Сонця принесе користь поколінням людства. Ми відкриємо невідоме, відправивши місії на супутник Юпітера – Європу – і запустивши космічний телескоп Джеймса Вебба. Ми продовжимо планування і розробку першої подорожі в обидва кінці на Червону планету з поверненням зразка з Марсу”, – заявив глава НАСА.

Як відомо, досі висадки людей на Місяці проводили лише США. Перша така місія відбулася 1969 року, шоста й наразі остання – 1972 року.

Як інформувала “Новинарня“, президент Дональд Трамп підписав директиву про поновлення польотів людей на Місяць у грудні 2017 року.

Читайте також:
Пентагон просить рекордний бюджет на 2020 рік – $750 млрд.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна