Помер екс-заступник глави МЗС України Антон Бутейко

 

Вранці у неділю, 10 березня, помер колишній перший заступник міністра закордонних справ, екс-посол України в США, депутат Верховної Ради II скликання Антон Бутейко. Йому був 71 рік.

Про це у Twitter повідомив колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

“Кілька годин тому відійшов у вічність Антон Денисович Бутейко. Світла Людина. Видатний дипломат. Державник. Патріот. Таких мало. Було б багато, вже давно жили б в процвітаючій Україні. На його  дипломатичному досвіді вчитимуться інші, якщо захочуть увійти в історію своєї країни”, — зазначив він.

Антон Бутейко народився 6 квітня 1947 року. Почав дипломатичну кар’єру 1974 року.

Упродовж трьох років, із 1995 по 1998 рік, обіймав посаду першого заступника голови МЗС України. З 1998 по 1999 рік був Надзвичайним і Повноважним Послом України в США. З 2000 року — Послом з особливих доручень МЗС України.

До вересня 2003 року Бутейко обіймав посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Румунії. Подав у відставку на знак протесту проти підписання угоди про Єдиний економічний простір з РФ.

На початку президентської каденції Віктора Ющенка – із березня 2005 року – Бутейко був першим заступником глави МЗС, проводив чітку державницьку політику.

У червні 2006 року потрапив до лікарні з інфарктом та обширним інсультом.

Читайте також:
Помер Омелян Коваль, один з останніх бандерівців – в’язнів Аушвіцу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна