Заявами про “прослушку” Зеленського Аваков зірвав операцію у справі про держзраду, – СБУ

 

Служба безпеки України звинуватила МВС у зриві спецоперації та ще раз спростувала обвинувачення в “прослушці” кандидата у президенти Зеленського.

Про це йдеться в заяві прес-центру СБУ, поширеній увечері 7 березня.

“Служба безпеки України офіційно заявляє: повідомлення з боку керівництва МВС України та наближених до нього окремих народних депутатів України щодо причетності СБ України до прослуховування кандидата у президенти України Володимира Зеленського є свідомим поширенням неправдивої інформації задля дискредитації української спецслужби.
Більш цього, у Міністерстві внутрішніх справ України ще до «гучного викриття» було відомо, що 4 березня цього року за адресою вул. Білоруська, 26 співробітники Служби безпеки України проводили оперативно-технічні заходи, що здійснювалися на підставі ухвали апеляційного суду м. Києва та за погодженням з Генеральною прокуратурою України відносно особи, яка обґрунтовано підозрюється контррозвідкою Служби безпеки України у державній зраді (стаття 111 КК України)”, – заявили в СБУ.

За твердженням СБ України, дії МВС призвели “до розшифровування оперативно-технічних заходів та зриву операції по документуванню злочинної діяльності в інтересах російських спецслужб”.

“Керівництво МВС свідомо оприлюднило відео і фото спеціальної техніки, розкрило форми і методи роботи співробітників СБ України, чим навмисно допустило витік інформації з обмеженим доступом, нанесло шкоду національним інтересам держави”, заявили в СБУ.

Зазначається, що за вказаним фактом 6 березня поточного року Державне бюро розслідувань України почало кримінальне провадження.

“У рамках наданих повноважень та в установленому законами України порядку я готовий надати керівництву МВС України доступ до матеріалів цієї справи. Це дасть їм змогу особисто впевнитися у тому, що матеріали стосуються виключно документування факту державної зради конкретного громадянина України та не мають жодного відношення ані до В. Зеленського, ані до будь-якого іншого політичного діяча. Якщо їм вистачило совісті звинуватити Службу, хай знайдуть сміливість дізнатися правду, а потім спростувати свої безпідставні заяви та вибачитись перед громадськістю і співробітниками Служби безпеки України”, – зазначив голова СБУ Василь Грицак.

Як інформувала “Новинарня“, 4 березня на певній відстані від офісу Володимира Зеленського в Києві знайшли підозріле обладнання.
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що йдеться про обладнання для прослуховування. Радник Авакова нардеп Антон Геращенко вказав на те, що апаратура може належати СБУ, та оголосив про “початок нового Уотергейтського скандалу”.

Політологи відзначають, що цими заявами Аваков ще раз засвідчив роботу на користь опонентів президента Порошенка на виборах.

Служба безпеки відповіла, що знайдена апаратура для прослуховування належить їй, але “слухала” СБУ не кандидата в президенти Зеленського.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна