Уряд планує запустити накопичувальні пенсії в Україні з 2020 року

 

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко повідомив, що якщо парламент найближчим часом ухвалить закон, необхідний для запуску другого рівня пенсійної системи, обов’язкової накопичувальної пенсії, то запустити її зможуть з 2020 року.

Про це Розенко розповів в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

“Це можливо, якщо парламент найближчим часом за це проголосує. Нам потрібно приблизно 3-4 місяці для ухвалення додаткової нормативної бази щодо запуску накопичувальної системи”, — повідомив Розенко.

Він також закликав депутатів якнайшвидше ухвалити відповідні законодавчі зміни.

“Якби Україна вчасно запровадила накопичувальну систему, приблизно 10 років тому, то ми б за цей час акумулювали більше ресурсів в економіці України від пенсійного страхування, ніж отримали кредитів від МВФ”, — зазначив Розенко.

Накопичувальний рівень пенсійної системи полягає у тому, що кожен громадян матиме свій власний пенсійний рахунок, на якому накопичуватиме кошти, з яких отримуватиме пенсії у майбутньому.

Ця система діє у більшості розвинених країн світу та дозволяє зменшити державні видатки на пенсії, а також залучити додаткові інвестиції в економіку.

Читайте також:
У 2019 році пенсії зростатимуть у кілька етапів, — міністр соцполітики

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна