Комітет ЄС затвердив азовський пакет санкцій проти РФ, формалізація – наступного тижня

 

Комітет постійних представників країн ЄС (COREPER) затвердив запровадження санкцій проти громадян Росії, причетних до захоплення українських суден у Чорному морі 25 листопада.

Про це в середу, 6 березня, повідомив у Twitter брюссельський кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Йозвяк.

Посли вирішили ввести персональні санкції проти восьми росіян, причетних до захоплення в полон 24 українських військових і трьох суден.

За даними журналіста, рішення буде формалізовано наступного тижня.

Крім того, наступного тижня на півроку буде продовжено персональні санкції проти 163 осіб та 44 юридичних осіб в анексованому Криму та на окупованих територіях Донбасу (їх дія завершується 15 березня).

Президент Порошенко привітав рішення ЄС на офіційній сторінці у Facebook.

Президент повідомив, що найближчим часом планує відвідати Брюссель для подальшої координації дій спільно з ЄС та НАТО щодо звільнення українських військовополонених.

Як інформувала “Новинарня“, Рада міністрів ЄС із закордонних справ обговорювала ситуацію в районі Чорного і Азовського морів 18 лютого. Тоді глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні оголосила про досягнення політичної домовленості країн Євросоюзу щодо введення відповідних санкцій.

Читайте також:
“Азовський пакет”: посли ЄС домовилися про санкції проти 8 росіян

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна