У Росії значно зріс рівень нетерпимості до українців, – звіт Ради Європи

 

Рівень нетерпимості в Росії щодо українців значно зріс з 2014 року після незаконної анексії Криму і російського військового втручання, що призвело до збройного конфлікту на сході України.

Про це йдеться в доповіді Європейської комісії проти расизму та нетерпимості, заснованої Радою Європи, передає УП.

“З 2014 року, внаслідок незаконної анексії Російською Федерацією Республіки Крим та міста Севастополя і російського військового втручання, що призвело до збройного конфлікту на сході України, значно зросла нетерпимість до українців. Здебільшого, це має політичну спрямованість, зображуючи українців ворогами Росії”, — йдеться в доповіді.

У документі вказується, що російські державні чиновники і політики допускають значну кількість расистських висловлювань, особливо під час виборчих кампаній. Основні їх мішені — мігранти з Кавказу і Центральної Азії, мусульмани і українці.

“У дискурсі громадських діячів, політиків і релігійних лідерів регулярно фігурують гомофобні, трансфобні і ненависницькі висловлювання. Нетерпима публічна риторика все так же залишається безкарною”, — зазначає комісія.

Водночас ЄКРН повідомляє, що, незважаючи на антиукраїнську риторику останніх років, напади на українців є рідкістю “тому, можливо, що їх важче ідентифікувати”.

Автори доповіді вказали, що в документі відображена ситуація на 22 червня 2018 року.

Читайте також:
Жебрівський: “Руський мир” – найбезглуздіша ідеологія ХХІ століття

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна