Коломойський заявив, що не прагне помсти за “Приватбанк”, а Зеленський для нього – символ. ВІДЕО

 

Ігор Коломойський запевняє, що ці вибори для нього не є шляхом до помсти за націоналізацію “Приватбанку”, а Володимир Зеленський переконує, що він – не маріонетка Коломойського.

Про це олігарх і кандидат у президенти самі заявили в сюжеті BBC Newsnight про вибори президента України, оприлюдненому 4 березня.

Як зазначив автор сюжету Джона Фішер, розмова з Коломойським відбулася в Ізраїлі, де бізнесмен зараз мешкає, бо в Україні його “звинувачують у крадіжці надзвичайного масштабу”.

“Слідство вважає Коломойського та його партнерів винними у «чорній дірі» в розмірі 5,5 мільярда доларів на рахунках«Приватбанку», що раніше їм належав”, – зазначається у відео.

Сам олігарх назвав це звинувачення “фейком”.

“У сучасному світі гроші нікуди не можуть подітися. Вони з одних рахунків повинні потрапити на інші рахунки. Якщо вони покажуть, куди і скільки ми забрали, то ми готові, звичайно ж, усе повернути”, – заявив Коломойський.

На запитання, чи є ці вибори для нього шансом узяти реванш і помститися за ситуацію з “ПриватБанком”, олігарх із посмішкою запевнив: “Ні, це взагалі не пов’язані речі. У нас немає питання помсти“.

У цьому контексті в сюжеті показані “фотожаби” з кандидатом у президенти Володимиром Зеленським, якого називають маріонеткою Коломойського.

“Для мене Зеленський – це не персоналія, це певний символ. Символ зміни поколінь. Україна потребує не одного Зеленського, а мільйонів Зеленських”, – наголосив Коломойський.

Сам Зеленський стверджує, що він не маріонетка.

“Це не правда. Я ніяка не іграшка в руках Коломойського“, – запевнив журналіста кандидат (судячи з усього, це фрагменти з інтерв’ю, яке Фішер брав у Зеленського в Києві ще в січні)

На запитання, чи буде закрито справи про виведення коштів “Приватбанку” з України в разі його обрання президентом, Зеленський відповів: “Всі ми перед законом рівні. Чи то людина, чи то олігарх, чи то найбільший бізнесмен”.

“Якщо хтось щось вкрав, і це доведено правоохоронними органами, ця людина повинна повернути. Ніхто нічого (зі справ) закривати не буде”, – запевнив він.

“Наприкінці березня Україна обиратиме, куди їй іти далі. Це вибір між двома олігархами, які перебувають у стані війни один з одним (маються на увазі Петро Порошенко й Ігор Коломойський, який, як зазначається в сюжеті, “просуває” одразу двох кандидатів: Зеленського і Юлію Тимошенко. – “Н”) і трьома провідними кандидатами… Але жоден із них не схожий на реформатора, якого так гостро потребує ця країна”, – вважає автор сюжету.

Сюжет BBC Newsnight “Чи може цей комедіант стати наступним президентом України” повністю:

Читайте також:
Зеленський не поверне “ПриватБанк” Коломойському, якщо стане президентом, – Данилюк

Феномен Зеленського є помстою обивательської посередності, — Крапивенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна