ЄС продовжив санкції проти кліки Януковича, але зняв – із другого Клюєва

 

Європейський Союз оприлюднив рішення про продовження санкцій проти екс-президента України Віктора Януковича та 11 його соратників.

Про це йдеться у прес-релізі Ради ЄС, опублікованому в понеділок,  4 березня.

“Рада продовжила до 6 березня 2020 року заморожування активів 12 осіб, відповідальних за привласнення українських державних коштів або зловживання службовим становищем, що призвело до втрати українських громадських коштів”, – сказано в повідомленні.

При цьому зазначається, що обмежувальні заходи щодо однієї особи не були продовжені.

Саме рішення буде надруковане 5 березня.

Раніше брюссельський кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Йозвяк повідомив, що ЄС планує виключити із санкційного списку секретаря РНБО у 2012-2014 роках Андрія Клюєва.

Такими чином, починаючи з березня 2018-го, Євросоюз зняв санкції з обох братів-“регіоналів” Клюєвих.

Як відомо, санкції проти посадовців режиму Януковича були вперше запроваджені ЄС у березні 2014 року.

В санкційному списку разом із Януковичем залишаються його син Олександр, екс-прем’єр Микола Азаров, колишній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка та його син Артем, колишній заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, колишній перший віце-прем’єр Сергій Арбузов, екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко, екс-міністр енергетики Едуард Ставицький, екс-міністр освіти Дмитро Табачик, олігарх Сергій Курченко.

Читайте також новину березня 2018:
Рада ЄС офіційно продовжила санкції щодо Януковича і Ко, але зняла – з Лукаш і Клюєва

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна