Рада ЄС офіційно продовжила санкції щодо Януковича і Ко, але зняла – з Лукаш і Клюєва

 

Рада Європейського Союзу в понеділок, 5 березня, продовжила санкції проти екс-президента України Віктора Януковича та групи його соратників, але зняла обмеження щодо Олени Лукаш і Сергія Клюєва.

Про це повідомляє офіційний сайт Ради ЄС.

Зазначається, що Рада Євросоюзу продовжила до 6 березня 2019 року дію замороження активів проти 13 осіб, “які вважаються відповідальними за незаконне привласнення державних коштів України або зловживання службовим становищем, що призвело до втрати державних коштів України”.

Окремо наголошено, що обмежувальні заходи щодо двох осіб не були розширені.

Як повідомляла “Новинарня“, 28 лютого посли ЄС виключили із санкційного списку колишнього міністра юстиції України часів Януковича Олену Лукаш та нардепа Сергія Клюєва.

Перед тим, 21 лютого, Європейський суд ухвалив рішення про незаконність останньої хвилі санкцій, запроваджених проти Сергія Клюєва Радою ЄС в 2017 році.

6 березня 2014 року ЄС уперше запровадив санкції у вигляді замороження активів проти колишніх українських високопосадовців часів президентства Януковича за зловживання з державними фінансами та порушення прав людини.
Попереднього разу ці санкції були подовжені в березні 2017 року. Тоді зі списку виключили Юрія Іванющенка “Єнакієвського”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна