Посли ЄС продовжили санкції щодо Януковича і спільників. Крім Лукаш та Клюєва

 

Посли ЄС у середу, 28 лютого, виключили із санкційного списку ЄС колишнього міністра юстиції України часів Януковича Олену Лукаш та нардепа Сергія Клюєва.

Про це повідомив брюссельський кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Йозвяк.

За інформацією журналіста, санкції проти колишнього президента Януковича та 12 його спільників вирішили продовжити, але Олену Лукаш та Сергія Клюєва зі списку виключили.

“Посли ЄС сьогодні вирішили продовжити санкції проти Януковича та 12 його соратників. Лукаш та С. Клюєв виключені”, – написав Йозвяк у “Твіттері“.

Рішення про продовження санкцій проти оточення Януковича має бути підтверджене на рівні міністрів 5 березня, зазначив також журналіст.

Нагадаємо, 21 лютого Європейський суд ухвалив рішення про незаконність останньої хвилі санкцій, запроваджених проти Сергія Клюєва Радою ЄС в 2017 році.

6 березня 2014 року ЄС уперше запровадив санкції у вигляді замороження активів проти колишніх українських високопосадовців часів президентства Януковича за зловживання з державними фінансами та порушення прав людини.
Попереднього разу ці санкції були подовжені у березні 2017 року. Тоді зі списку виключили Юрія Іванющенка “Єнакієвського”.

Читайте також:
Представники країн ЄС в COREPER продовжили санкції за Крим ще на півроку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.