Окупанти в Криму затримали архієпископа ПЦУ Климента

 

Російська окупаційна влада в Криму затримала на автовокзалі Сімферополя архієпископа Сімферопольського і Кримського ПЦУ Климента (Куща).

Громадський діяч, гендиректор Національного газетно-журнального видавництва, переселенець з Криму Андрій Щекун уточнив у “Фейсбуці”, що архієпископа привезли в центральний райвідділ поліції по вул. Футболістів, 20.

Як повідомив згодом сам Климент, його було затримано через повідомлення про нібито “пограбування” церкви в Сімферополі, де служить архієпископ.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова заявила, що вона зв’язалася зі священиком і з’ясувала, що насправді причиною затримання владики Климента є його плани відвідати в російському СІЗО у Ростові-на-Дону утримуваного там українця Павла Гриба. Російський суд попередньо надав дозвіл на це.

“РФ боїться, що усьому світові стане відома правда щодо стану здоров’я Павла. Їм є що приховувати”, – написала Денисова в “Фейсбуці” після 15-ї години.
“До цього судове засідання по Павлу перенесли, коли в Росію приїхав лікар, який мав розповісти про реальний стан здоров’я політв’язня”, – додала правозахисниця.

“Приблизно годину тому його (Климента) вивели з автобуса, пояснивши, що у його сумках є речі, нібито вкрадені ним із церкви. Климент запевнив мене, що у поліції лише через півгодини після затримання дізнались, ким він є, а саму справу сфабрикували майже одразу”, – розповіла український омбудсман.

“Окупантам не йметься… Три години пройшло [після затримання] – вони не змогли представити обвинувачення архієпископу Клименту по крадіжці речей… Тепер нове звинувачення, що іладика сварився з кимось поганими словами на автовокзалі… Тепер його везуть до Київського районного відділу поліції міста Сімферополь – і знову на три години затримка… Справою безпосередньо займається “заступник начальника поліції Сімферополя” Сергій Нікітін”, – поінформував також Андрій Щекун.

Раніше Денисова заявляла, що політв’язень Кремля Павло Гриб “перебуває на межі життя і смерті”.

Читайте також:
“Без ліків мені не вижити”. Політв’язень Кремля Гриб листом попросив допомоги

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна